Forn de Fonollosa

Anar al lloc web

Forn de Fonollosa

L’Èrik Zafra i l’Èrica Ricart van decidir emprendre un nou projecte l’any 2013: recuperar el forn de llenya que hi havia als baixos de la casa on viuen, a la Plaça Major de Fonollosa.

Amb constància d’activitat fornera des de l’any 1850, el Forn de Fonollosa és un espai amb història que ha sabut reinventar-se amb respecte per la tradició. 

Després d’una dècada d’abandonament, la parella va restaurar el forn i va tornar a donar vida a un comerç essencial per al poble. 

Tots els pans s’elaboren amb fermentació lenta, llevat fresc i cocció en forn de llenya, utilitzant productes ecològics i de proximitat. El resultat és un pa saludable, nutritiu i que es conserva molt més temps. Ofereixen varietats com el pa de pagès, pa d’espelta i pans integrals. 

La clientela inclou veïnat del poble, masies de l’entorn, cooperatives distribuïdores i algunes persones de Manresa que reben el pa a domicili. 

Els inicis van estar marcats per la participació en esdeveniments, però avui dia el boca-orella és la seva millor publicitat. Amb una mirada oberta cap a noves oportunitats, el Forn de Fonollosa manté el compromís amb un producte fet amb carinyo i respecte per l’ofici.

Vols formar part del projecte?

Vols formar part del projecte?

Uneix-te

Coneix el territori